U danst op café? Dat is dan 40 eurocent aub

De uitbaters van danscafé Bonnefoi, aan de Steenstraat in Brussel, zouden in principe 40 eurocent moeten aanrekenen aan elke klant die danst. De uitbaters kregen controle en moeten voortaan 160 euro ‘danstaks’ per maand betalen.

tg

In Bonnefooi is het vanaf nu ‘verboden te dansen’, zeggen de uitbaters. Uiteraard menen ze het niet want het is de reden waarom klanten hier komen.

“Controleurs zijn hier verschillende keren over de vloer geweest en hebben geteld dat op een weekendavond gemiddeld 50 klanten op de dansvloer staan. Dus moeten we voortaan 160 euro per maand betalen. We dachten eerst dat het een grap was, maar het gaat blijkbaar om een oud reglement dat nu wordt toegepast”, zegt Nicolas Boochie van Bonnefooi aan Bruzz.be.

“Per jaar moeten we dus bijna 2.000 euro betalen aan deze taks, en dat geld zou ik persoonlijk liever aan de artiesten besteden die bij ons komen optreden.”

Volgens Marc Muylders van Horeca Brussel bestaat de taks al lang en mogen de uitbaters van Bonnefooi eerder van geluk spreken dat ze er toe nu toe altijd aan ontsnapt zijn.

In het gemeentereglement van de stad Brussel vinden we inderdaad onder de rubriek ‘Belastingen op de vertoningen en vermakelijkheden’ een ‘belastingen op de gewone danspartijen’, goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 december 2014. In dat reglement staat letterlijk onder artikel 4: De aanslagvoet is vastgesteld op 0,40 EUR per persoon die aanwezig is of die deelneemt aan de danspartij.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen