Bollen
Volledig scherm
© Bollen

Europese Commissie neemt maatregelen voor door droogte getroffen landbouwers

De Europese Commissie heeft twee maatregelen genomen om de landbouwers te steunen in hun strijd tegen de droogte. Vandaag meldde de Boerenbond al dat er veel schadegevallen worden gemeld bij onder meer de telers van aardappelen en van fruit.

8 reacties

  • jean deprez

    5 jaar geleden
    Dit is nog maar een klein voorproefje van wat ons te wachten staat met de klimaat verandering.
  • Kris Cappon

    5 jaar geleden
    ,@pascal Devillé, uch diep ploegen verdichting ? Grondwater hoog dan weer laag planten zullen hun plan trekken? Uch hoeveel jaar bodemkunde ,plantkunde heb je achter de rug? Verdiep je eerst eens afslipbaarheid,grondsoort,relatie koolstof inbreng organische stof en waterhuishouding zal je wel toontje lager zingen.
  • Nick Peeters

    5 jaar geleden
    nog meer steun geven aan milieuridders dan krijgt landbouw nog meer problemen, je weet toch dat natuurpunt de grootste private grondbezitter van vlaanderen is en ze de meeste landbouwsubsidie binnensleuren
  • p. devillé

    5 jaar geleden
    Grondwaterpeil is op vele plaatsen te laag.Oorzaak is onder andere het landbouwsysteem zelf.Door de monocultuurlandbouw, de verdichting van de grond door diep te ploegen.Ontbossing, verwijderen van hagen en heggen, Recht trekken van beken en rivieren, enz.....Als het grondwaterpeil hoog genoeg is trekken planten hun plan wel ook bij langer droog en warm weer.Ook vlaanderen zit slecht.
  • Walter Corneel

    5 jaar geleden
    Weeral geld doe er iets aan in de plaats van altijd met geld te gooien
  1. Josué (16) verloor beide onderbenen na verzwikte enkel: “Natuurlijk kijken mensen, maar dat vind ik niet erg. Ik zou ook kijken”
    PREMIUM
    18

    Josué (16) verloor beide onderbenen na verzwikte enkel: “Natuurlijk kijken mensen, maar dat vind ik niet erg. Ik zou ook kijken”

    “Ik ben héél boos geweest. Op iedereen.” Josué Makonko Nitumfuide ziet eruit als elke 16-jarige en stapt met dezelfde flair door het leven. Ambitie heeft hij ook, want hij wil op een dag met een Olympische medaille rond de nek op het podium staan - de 100 en de 400 meter sprint zijn z'n specialiteit. Maar wanneer hij zijn brede skatebroek optrekt, zie je waarom hij zo boos is geweest: vier jaar geleden verzwikte hij zijn enkel en toen begon de rampspoed die eindigde met twee geamputeerde onderbenen.
    Aalst
  2. Hoe gevaarlijk zijn gebroken ribben zoals bij Wout Van Aert? Sportarts geeft uitleg over herstel en mogelijke gevolgen op lange termijn
    PREMIUM

    Hoe gevaarlijk zijn gebroken ribben zoals bij Wout Van Aert? Sportarts geeft uitleg over herstel en mogelijke gevolgen op lange termijn

    Wielrenner Wout Van Aert hield aan zijn zware val in Dwars door Vlaanderen woensdag liefst zeven gebroken ribben over. Hoe gemakkelijk kan je een rib breken? Hoe pijnlijk en gevaarlijk is dat? En hoe herstel je er volledig van? Kris Van der Mieren, sportarts bij de Belgische wielerbond: “Gebroken ribben hebben scherpe kantjes, die als scheermesjes in onderliggende organen kunnen snijden.”