Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © EPA

Komst F-35 vergt heel wat aanpassingen en zal defensie 275 miljoen euro kosten

De komst van de F-35 betekent heel wat infrastructuurwerken bij de luchtcomponent van defensie. Twee nieuwe hoogbeveiligde F-35-complexen in Florennes en Kleine-Brogel moeten respectievelijk eind 2024 en eind 2026 klaar zijn. Prijskaartje: 275 miljoen euro.

17 reacties

  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    @ Jacques-Philippe Leclerc, tegen 2030 zullen er misschien 2000 F-35 in Europa gestationeerd zijn, of ze zullen vliegen is nog maar de vraag. Een toonbeeld van betrouwbaarheid zijn ze tot nog toe niet echt.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Deze fantastische F-35 kan de taak doen van 12 veertig jaar oude F-16, natuurlijk zal het er anders uitzien. Sommige zijn ook van mening, dat 275 Miljoen € is een hoop geld. De Belgische Federale overheid spendeert ongeveer 650+ miljoen € per dag. Tegen het jaar 2030, zullen er meer dan 2000 F-35 boven Europa vliegen.
  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    Ik zou elke cent 275.000.000 keer omdraien voordat ik deze roimmel van de Amerikanen zou afnemen! Er is in Europa minstens evenwaardig materiaal te vinden
  • Barbara Deschacht

    5 jaar geleden
    Een beetje ernstig anseeuw, dat heeft kolonel Van Pee vergeten erbij te vertellen toen ze de berekeningen maakten en toen hij uitleg gaf aan Vandeput en de commissie?? Of was dat toen nog gratis? En zoals het bij schattingen van die heren mag je het bedrag X 3 doen voor het af is . Welke lijken gaan er nog uit de kast vallen?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er zijn nog veel verborgen kosten aan die aankoop. Het onderhoud wordt op termijn even duur als de aankoop zelf. Een financiële ramp zei De Wever voor de N-VA zelf in de regering zat.