Een rolstoel tussen het puin in Ariha, Idlib. Tijdens bombardementen door het Syrische regime en haar Russische bondgenoot werden 20 burgers gedood, onder wie 5 kinderen.
Volledig scherm
Een rolstoel tussen het puin in Ariha, Idlib. Tijdens bombardementen door het Syrische regime en haar Russische bondgenoot werden 20 burgers gedood, onder wie 5 kinderen. © AFP

Geweld laait hoog op in Syrië, internationale gemeenschap blijft stil

In het noordwesten van Syrië is het geweld de voorbije drie maanden hoog opgelopen. 730 burgers, onder wie meer dan 180 kinderen, werden gedood bij bombardementen in de regio en ruim 400.000 mensen ontvluchtten noodgedwongen hun huis. Toch blijft het opvallend stil bij de internationale gemeenschap. De Verenigde Naties stellen die “onverschilligheid” nu aan de kaak.

4 reacties

  • Pascal Surmont

    5 jaar geleden
    Het is toch vreemd als in sirie zoveel onschuldigen vermoord worden door het assad regime niemand iets zegd maar als Israel een terrorist doodt staat gans de wereld op zijn kop
  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    Was de oprichting van de VN niet bedoelt om tussen te komen in gewapende conflicten. Ik hoor ze wel heel veel verplichtingen opleggen aan de belgische bevolking over het verleden en de folklore. En de europese unie blinkt weer uit in stilzwijgen en de VS doen dit niet meer o.a.vanwege de constante kritiek wanneer ze ergens tussen kwamen. Dus is er nu niemand die nog iets doet.
  • WILLIAM TAELMAN

    5 jaar geleden
    Waarom kunnen de mensen niet in vrede leven , we zijn hier maar een keer op deze wereld
  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Ja de mensen zijn het moe gehoord, wie is er nu weer aan het vechten met wie voor de macht, want daar gaat het steeds om, de macht van enkelingen.