Luchtfoto van een krater in de Amerikaanse staat Arizona. Dit gat van 1 kilometer doorsnede werd veroorzaakt door een planetoïde met een doorsnede van zo'n 25 meter. De planetoïde 2019 OK, die deze week langs de aarde scheerde, is twee tot vijf keer zo groot.
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van een krater in de Amerikaanse staat Arizona. Dit gat van 1 kilometer doorsnede werd veroorzaakt door een planetoïde met een doorsnede van zo'n 25 meter. De planetoïde 2019 OK, die deze week langs de aarde scheerde, is twee tot vijf keer zo groot. © Getty Images

Ruimteblok van 130 meter scheert rakelings langs de aarde, astronomen verrast

Een stuk ruimtesteen is in de nacht van woensdag op donderdag rakelings langs de aarde gescheerd. Astronomen zagen hem pas een dag van tevoren aankomen. “Je krijgt niet altijd vooraf een waarschuwing.”

23 reacties

  • marc coenen

    5 jaar geleden
    alle geld dat naar oorlogstuig en oorlog gaat investeren in detectie en vernietiging of koerswijziging systemen van deze ruimte keien en er komt geen zand korreltje nog op deze mooie maar gedoemde aarde terecht.
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    Die hebben geen verplichte verlichting, al de mogelijke asteroides, kometen en meteoren op tijd ontdekken in de donkere onmetelijke ruimte is dan ook een enorme klus, dat er zo nu en dan eentje ongezien tussenglipt is begrijpelijk. Het is ook een illusie te denken dat een grote inslag nooit meer zal gebeuren of op tijd kan worden afgewend.
  • Dennis Van Gossum

    5 jaar geleden
    Naar het schijnt houden meteoren zich steeds aan dezelfde circulerende koers en verkorten ze steeds hun ruimt tussen hun koers en de eventuele omliggende planeten om de zoveel afgelegde afstand , dus vroeg of laat hebben wij wel is prijs.
  • Joeri Declercq

    5 jaar geleden
    Ook de mens hun fout zeker,, door de opwarming. Ooit komt er een einde aan deze wereld!
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Zou het kunnen dat ze het niet hebben willen publiek maken om paniek en plunderingen te vermijden terwijl ze toch niets kunnen doen om het lot te keren? En nu natuurlijk met een excuus op de proppen moeten komen...