De Britse EU-scepticus Nigel Farage.
Volledig scherm
De Britse EU-scepticus Nigel Farage. © AP

Nigel Farage zoekt steun bij Amerikaanse Trump-aanhangers voor wereldwijde brexitcampagne

buitenlandDe Britse EU-scepticus Nigel Farage en aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben samen geld opgehaald voor een wereldwijde pro-brexitorganisatie. De bedoeling van de lobbygroep World4Brexit (W4B) is om de "angsttactieken" van de brexit-tegenstanders tegen te gaan en om "de macht van de democratie" te handhaven. Dat blijkt uit een artikel van de Britse krant Financial Times.

8 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Geld inzamelen vanuit buitenlandse mogendheden met als doel lokale stemming te beïnvloeden. Is dit niet illegaal?
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Een regelrechte oorlogsverklaring tegen de Britse politiek. “Trump wil een hergroepering van de Britse politiek zien”, de zeggenschap binnen de interne politiek van de UK wordt domweg "verkocht" aan de Amerikanen. Bij de Britten zouden nu alle alarmbellen moeten rinkelen omdat de EU nu blijkbaar wordt ingeruild voor Amerika. De UK zet zich in de uitverkoop. Het wordt steeds duidelijker dat een nieuw referendum koste wat het kost vermeden moet worden. De Britten zijn wederom belogen.
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Als je een groep of organisatie verlaat ben je ook de voordelen daarvan kwijt, logisch zou ik zeggen.
  • Jan

    5 jaar geleden
    Die crimineel wordt nog crimineler. Het lijkt een manisch boosaardig gedrag.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Wat zou Trump ervan vinden als wij in de EU steun gaan zoeken bij vreemde mogendheden om het gezag van de Amerikaanse overheid en zijn regering te ondermijnen en zouden proberen om zijn Verenigde Staten uiteen te drijven? Dat is nochtans wat Farage en Trump trachten te bereiken met de EU.