Sneeuw in de afdaling van de Col de l’Iseran, Egan Bernal wordt nieuwe leider.
Volledig scherm
Sneeuw in de afdaling van de Col de l’Iseran, Egan Bernal wordt nieuwe leider. © Reuters / Sporza

Sensatie in Tour: tijden op top Iseran tellen na sneeuw en hagel in afdaling, Bernal neemt gele trui over van Alaphilippe

Tour de FranceDe 19de rit van de Tour is uitgedraaid op een knotsgekke etappe. Door sneeuw en hagel in de afdaling van de Col de l’Iseran werd de wedstrijd geneutraliseerd. De tijden op de top van de Iseran telden. Daardoor wordt Egan Bernal de nieuwe leider, die op dat moment twee minuten voor Julian Alaphilippe uitreed. Door het voorval is er geen ritwinnaar.

84 reacties

  • Marcus Camps

    5 jaar geleden
    De aankomst had perfect kunnen afgesloten worden beneden in Val d'Isère. Dan was het tenminste nog redelijk eerlijk geweest. Neutralisatie van de rit is het enige wat oké is. Dit is niet correct.
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Ik stel mij de vraag had het onweer een half uur vroeger en een 30 tal km meer naar de renners toe moeten uitbreken zodat men vooraleer Bernal ontsnapt was, de koers hadden moeten annuleren zodat Alaphilippe zijn trui ging behouden hebben welke onnozele reacties gingen we dan hier gekregen hebben van Van de weghe en Briglia. Plots zou de veiligheid van de renners van geen tel meer zijn geweest.
  • Paul Van den Bruel

    5 jaar geleden
    Waarom al die haat tegen Alaphilippe. Hij is niet alleen een goede ronderenner maar heeft ook een paar klasiekers gewonnen, wat van Froome niet gezegd kan worden. En wie weet krijgt Bernal vandaag niet de hamer op zijn kop, zoals gisteren Quintana, die de koninginnerit won.
  • Eric Deforce

    5 jaar geleden
    Veel te late beslissing ,met al de technologie van vandaag weet men alles .Ze moesten deze etappe heel eenvoudig aflasten
  • Johan Planckaert

    5 jaar geleden
    een talentvolle jongere die alles heeft: klimmen, dalen, tijdrijden, een zegen vr het wielrennen!