Emmanuel Macron en Donald Trump.
Volledig scherm
Emmanuel Macron en Donald Trump. © AFP

Trump verwijt Macron ‘dwaasheid’ en dreigt Franse wijn zwaarder te belasten

UPDATEDonald Trump heeft de Franse president Emmanuel Macron ‘dwaasheid’ verweten. De Amerikaanse president dreigt ermee Franse wijn zwaarder te belasten als vergelding voor de taks die Frankrijk oplegt aan internetreuzen zoals Google, Amazon, Facebook en Apple.

77 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    Yvan Lindekens De polls kennen we. Ik heb de Polls gezien vanuit de USA die werden uitgebracht voor de verkiezingen in België. Na de verkiezingen moest men vaststellen dat ze er volledig naast zaten. De werkloosheid hier is historisch laag.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Frankrijk voert geen winstbelasting in, maar een omzetbelasting. En dus voert Trump, volkomen terecht, als tegenreactie een omzetbelasting in op Franse wijn. Maar goed - het waren zware dagen voor de Trump-bashers, dus ik begrijp de frustratie en verzuring. Eerst was er de langverwachte getuigenis van Mueller die pijnlijk en zelfs gênant was voor de Democrats. En gisteren dan het Hooggerechtshof die geld vrij maakt voor de grensmuur. Sterkte...
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Daan Aerts, probeer eens aan de Belgische fiscus uit te leggen dat je de roerende voorheffing op jou Belgisch salaris in Panama gaat betalen! En Trump zijn eis da Google en de anderen op hun winsten in Europa belastingen in de VS zouden moeten betalen bewijst alleen dat hij hier geen kaas van gegeten heeft. Maar daarvoor dan zijn er zijn "accountants".
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Carl De Ley: dat wordt bepaald door de staten. 45 van de 50 hebben een of andere vorm van sales tax. Eigenlijk kan die "sales tax" van alles zijn, maar vaak is het een belasting die een verkoper moet betalen om een goed of dienst te mogen verkopen. In sommige staten mag die verkoper de belasting doorrekenen aan de consument, in andere niet.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Waarop baseert u de stelling dat Trump populairder wordt in de VS, Karel Van Geel? Het tegendeel is waar: op basis van de polls steunt slechts 43% van de bevolking zijn beleid en de trend is dalend. Met uitzondering van Jimmy Carter (1977-1981) is Trump momenteel de minst populaire VS president sinds WO II.