© Shutterstock

Artsen naaien arm van 13-jarig jongetje terug aan na gruwelijk ongeval tijdens spelen

Artsen zijn erin geslaagd om de arm van een dertienjarig jongetje terug te naaien. De arm was losgerukt toen de jongen aan een meer in de Duitse staat Beieren aan het spelen was.

jvh

De jongen was aan het spelen aan de Hochstrasser See in de buurt van de stad Rosenheim. “Hij zwierde met een om zijn arm gebonden touw boven het meer. Hij wou loslaten, maar zijn arm zat vast in het touw. Door zijn eigen lichaamsgewicht werd zijn arm losgerukt”, zei Riccardo Giunta, hoofd van het handtraumacentrum van het Ziekenhuis van de Universiteit München, vrijdag na de operatie.

© Klinikum der Universität München

“Op dit moment hebben we een zeer goede doorbloeding van de gereplanteerde arm. Reconstructieve microchirurgie heeft het herstel van bloedvaten en zenuwen mogelijk gemaakt”, zei Giunta. De snelle replantatie zou maar mogelijk geweest zijn door de vlotte samenwerking van het kinderziekenhuis, ongevalchirurgie, anesthesie en hand- en plastische chirurgie in de kliniek.

Ook de jongen en zijn vrienden zouden na het dramatische ongeval met een bijna ongelofelijke tegenwoordigheid van geest gehandeld hebben. “Hij is nog zelf naar een kiosk gegaan. En zijn vrienden hebben de arm naar daar gebracht. Van daaruit werd de jongen met een reddingshelikopter naar het kinderziekenhuis gebracht”, zeggen de kinderartsen die betrokken waren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer