Man verwondt vrouw en zichzelf met vuurwapen in Vorst

© Google Maps

In de Brusselse gemeente Vorst heeft een 66-jarige man vrijdagmiddag op zijn partner, een 58-jarige vrouw, geschoten met een vuurwapen, alvorens het op zichzelf te richten. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Beide personen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

jvh

De feiten vonden vrijdagmiddag rond 13.00 uur plaats in de André Baillonstraat in Vorst. Daar opende de zestiger om een nog onduidelijke reden het vuur op zijn partner, waarna hij een wanhoopsdaad ondernam. Beide personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw bleek geraakt te zijn door twee kogels, een in de thorax en een in de nek. Waar de man geraakt werd, is niet gekend. Volgens het parket wordt de zestiger momenteel geopereerd.

Over de juiste omstandigheden en aanleiding voor de feiten zijn nog geen details gekend. Geen van beide betrokkenen kon al verhoord worden. Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend voor poging tot doodslag en heeft een wetsdokter aangesteld. Het gerechtelijk labo en een ballistisch deskundige zijn ook ter plaatse gekomen.

De zestiger was volgens Waalse media bij politie en gerecht gekend voor geweldmisdrijven maar dat kon het Brusselse parket voorlopig niet bevestigen. Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen