© Jan De Wit

Poolse sneeuwman zwerft door dorp

Als lokkertje voor het evenement Kerstmis in onze straat in Massenhoven op 18 december, wordt elke week een sneeuwman ergens in het dorp gefotografeerd op een te raden plek.

kma

Eerder dit jaar plaatste Chiro Massenhoven al een grote pluchen tijger in een kooi op verschillende plaatsen in Zandhoven. Wie via Facebook de plek kon raden, maakte kans op gratis tickets voor de M’Hove It-fuif.

De organisatoren van Kerstmis in onze straat uit de Kerkstraat in Massenhoven speelden leentjebuur en kopieerden het idee. Sinds vorige week fotograferen ze wekelijks een grote houten sneeuwpop van Poolse origine ergens op een plekje in het dorp. Wie aan de hand van de foto op de facebookpagina Massenhoven Kerstmis in onze straat kan raden waar de sneeuwpop zich bevindt, maakt kans op een gratis fles Berreke, een sterke drank die Gilbert Hellemans uit Massenhoven in Polen liet maken. Elke week wordt uit de juiste antwoorden door een onschuldige kinderhand een winnaar getrokken die zijn fles Berreke tijdens het kerstevenement op 18 december bij het kraam van Gilbert mag afhalen. Het is dus een beetje een lokale en winterse variant op de rubriek De Stoel in 1000 Zonnen ’s zomers op televisie.

Vorige week stond de sneeuwpop in de openluchtklas van basisschool ’t Kroontje. “Deze week posten we een nieuwe foto”, vertelt Jan De Wit uit de Kerkstraat. “Massenhoven profileert zich al enkele jaren als hét kerstdorp van onze fusiegemeente. Het wordt op 18 december tussen 14 en 22u de tweede editie van de kerstmarkt met paardenmolen en kinderanimatie in de Kerkstraat. Wij hopen op even mooi weer als vorig jaar. De opbrengst gaat naar de vereniging rond de oudejaarsfeesten in Massenhoven, die ervoor zorgt dat onze kinderen op een veilige en toffe manier kunnen nieuwjaarszingen.”

Op 18 december zijn er ook muziekoptredens in de Kerkstraat met onder meer Staf Peenen op accordeon. Waarschijnlijk komt een kwartet tuba’s van de Zandhovense harmonie met Christmas Carols. Gilbert Hellemans zorgt zoals altijd voor een prachtige woonwagen-kerststal met Poolse beelden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER