-
Volledig scherm
- © PKM

Code oranje: bliksem slaat gat in huis in Waasmunster

Het KMI heeft code oranje voor onweer afgekondigd in heel het land. Er worden vandaag en volgende nacht onweders verwacht die lokaal hevig kunnen zijn. Voor niet-dringende brandweerinterventies is het noodnummer 1722 geactiveerd. Het onweer veroorzaakte al schade in Ichtegem en Waasmunster, waar de bliksem zelfs een gat boorde in een gevel. Op verschillende snelwegen veroorzaakte wateroverlast al tal van ongevallen.

73 reacties

  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Het is nu code bordeaux : tijd om de verwarming een graadje hoger te zetten en de ontvochtiger te laten werken kwestie van het zomers gevoel van 25° te bewaren.
  • Erwin De Meyer

    5 jaar geleden
    Gisteren naar Bastenaken gereden en in van die buien terecht gekomen. Het valt op hoeveel er rijden zonder hun achterste mistlicht(en) aan te steken met zo'n beperkt zicht van minder dan 100 m door die hevige regen.
  • censor

    5 jaar geleden
    Wie is er eigenlijk begonnen met die onnozele 'codes' ....30 ° code rood...29,9 ° code oranje.....zo gaan we er wel geraken, bende van KMI...en dan de weerpraatjes van de Boosere, pas op voor dit, voor dat, zonnecrème, de kust....zonnebaden, insmeren mensen toch dat ie eindelijk eens zijn mond houdt en piano gaat spelen.....
  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Zozo, zomer is tot grote vreugde van de meeste Belgen helaas voorbij. Dus is het met dit allerheiligenweer misschien wel het moment om de kerstboom te zetten. Jammer dat de knieën rug en heupen maar drie daagjes zonder pijn hebben kunnen genieten van de zon. Voel me op slag 30 jaar ouder nu de zomer voorbij is.
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Armand Pien had zelfs geen code rood toen de Tsjernobyl wolken boven ons hoofd dreven, nu is het elke dag wel een gevaar code voor iets wat sinds mensenheugenis bestaat, zon en regen. Zijn wij watjes geworden of zijn het de weervoorspellers m/v/x?