Iers premier Varadkar
Volledig scherm
Iers premier Varadkar © REUTERS

Ierse premier: “Harde brexit kan leiden tot hereniging van Ierland”

Een harde brexit zou kunnen leiden tot een hereniging van Ierland en het Verenigd Koninkrijk ondermijnen. Dat heeft de Ierse premier Leo Varadkar vrijdag gemeld, aldus verschillende media. "Indien er een brexit komt zonder akkoord, zullen meer mensen in Noord-Ierland de unie in vraag stellen", zei hij.

12 reacties

  • Lucas Theophiel

    5 jaar geleden
    Ierland moet terug een land worden afgescheiden van engeland!
  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    Laat de Engelsen nu maar zelf hun potje stoven. Ze hebben ernaar gevraagd. Hopelijk komt er een hereniging van Noord-Ierland met Ierland. De Brexit is een avontuur zonder uitzicht en zou kunnen gepaard gaan met een aantal sublieme verrassingen voor wie ertegen was !
  • eric maier

    5 jaar geleden
    De enigen die de Brexit steunen zijn de oude garde die goed in het geld zitten, alsook de zogenaamde edelen met hun langgoed. Als je het per land neemt, is elk land in de UK uitgezonderd Engeland tegen een Brexit. Wat Ierland betreft, het roekeloze gedoe van de Britse - Engelde politici voornamelijk - zal het conflict in Noord ierland weer doen oplaaien. En als Engeland zware economische problemen kent - Wales etc ook - dan is de roep voor afscheuring van Schotland, Wales en N. Ierland hard
  • Fritz De Pessemier

    5 jaar geleden
    Precies omdat Noord-Ierland eigenlijk bezet wordt door Engeland had het VK nooit tot de EU mogen toetreden. Maar de EU is wel vaker 'soepel' met zijn eigen regels als het goed uitkomt.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    hopelijk een harde breit zoals Boris Johnsom wil ... geen enkel probleem / Noord-Ierland terug verenigd met de Ierse republiek ; Schotland onafhankelijk want het wil bij de EU blijven en in Wales is men ook pro-EU en als kroon op het werk vertrek van de banken uit de City of London en Boris een gelukkig man met een harde brexit. Een echt droomscenario.