De Groningse vlag hangt halfstok in Westerwijt na de aardbeving van 22 mei (archiefbeeld).
Volledig scherm
De Groningse vlag hangt halfstok in Westerwijt na de aardbeving van 22 mei (archiefbeeld). © ANP

Echtpaar stelt Nederlandse staat aansprakelijk voor psychisch trauma na aardbevingen Groningen

Een echtpaar uit het Groningse plaatsje Losdorp stelt de Nederlandse staat, het gaswinningsbedrijf NAM en de Energie Beheer Nederland (EBN) aansprakelijk voor de psychische schade die de vrouw heeft geleden als gevolg van de aardbevingen door gaswinning. Dat heeft de Nederlandse letselschade-expert Yme Drost bevestigd na berichtgeving hierover in de krant Trouw.

6 reacties

  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Och Here toch, psychisch getraumatiseerd. Geld geroken, véél geld geroken. Ik ben getraumatiseerd door de vele belastingen en door de talloze graaiende incompetente politici. Mag ik nu ook klacht indienen ?
  • Walter Lippens

    5 jaar geleden
    Eentje die hoopt te kunnen gaan rentenieren. Ziekelijk.
  • Jakke Troost

    5 jaar geleden
    Ik word er ook niet goed van, van wat ik allemaal moet horen en lezen tegenwoordig. Tot welke instantie kan ik mij richten om mijn leed ten gelde te maken? Normaal dat iedereen die fysieke of materieële schade heeft opgelopen vergoed wil worden natuurlijk. Waar de gevoeligheidsgrenzen worden overschreden bij verschillende individuen valt moeilijk te meten en zeker niet te bewijzen.
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Groot gelijk. Als de staat en de gaswinningsfirma willen profiteren kunnen ze er voor zorgen dat de omwonenden mee in de winst delen en niet alleen de hinder ondervinden.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Ze hebben groot gelijk!!! Het is de staat die aan de grondslag van die aardbevingen ligt!!