Minister van Financiën Bruno Le Maire staat de pers te woord.
Volledig scherm
Minister van Financiën Bruno Le Maire staat de pers te woord. © AFP

Frankrijk houdt ondanks dreigementen en verwijten van Trump vast aan digitaks

Parijs is niet onder de indruk van de dreigementen en beledigingen vanuit Washington over de digitaks die de Fransen invoeren. "We gaan die belasting invoeren zolang er geen internationale oplossing is", zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire. 

5 reacties

  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Er zijn er hier sommigen die vinden dat België geen belastingen mag heffen, want de overgrote meerderheid van on,ze bedrijven zijn in buitenlandse handen... Dis regering verhoog de belastingen voor de kmo's tot 80% en voor de werkmens ook... Want wij allen moeten dan dat verlies maar compenseren ... is het niet Fons ?
  • Piet Dooremont

    5 jaar geleden
    Groot gelijk van Macron Apple/mac is is een van de grootse oplichters en concurrentievervalsers die er bestaan: ze verkopen nog Steeds Iphone 6 die in 2 jaar onbruikbaar zullen zijn en bovendien in onmenselijke omstandigheden het in China Worden gemaakt. Hetzelfde geldt voor Hp bv waar de qualiteit in vrije val is
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Frankrijk voert eenzijdig een nieuwe belasting in op Amerikaanse technologiebedrijven, en Trump kondigt aan dat hij een tegenbelasting zal invoeren op Franse producten. Dat is geen "handelsoorlog lanceren": dat is de eigen economie beschermen.
  • Tim Van Acker

    5 jaar geleden
    Frankrijk doet wat iedereen zou moeten doen: zich niet laten intimideren door iemand die zich beter voelt dan iedereen, terwijl hij eigenlijk niet eens beter is dan jan met de pet...
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Op één manier is het eigenlijk goed dat ze in de VS een president hebben die de nationalistische toer op gaat die de handelsakkoorden opblaast en zijn zakenpartners afdreigt met invoertarieven en volop handelsoorlogen voert. Het dwingt de EU om zelf meer de touwtjes in handen te nemen en zich niet meer te laten afhangen van de VS. Er gaat een moment komen dat Trump al zijn bruggen heeft opgeblazen en de VS er alleen zal voor staan. Ge kunt u daar maar beter op voorzien zijn.