BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Naesen ziet de bollen naar kopman Bardet gaan (zonder dat die daar echt veel voor moet doen): “Trots op Romain”

Tour de FranceDe prijzen zijn verdeeld in de Tour. Het geel en het wit zijn voor Bernal. De groene trui logischerwijs voor de zevende keer voor Sagan. En de bollen? Die gingen naar Romain Bardet. Zonder dat die daarvoor écht veel moest doen. 

5 reacties

  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    de klimmers worden al extra beloond met dubbele punten op een berg buiten cat is dat eerlijk?
  • Guido Verhoeven

    5 jaar geleden
    Hoog tijd om dit klassement een nieuw elan te geven! Een echte klimmer moet dit winnen en geen meelopertjes!
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Niet veel voor moeten doen is foute denkwijze. Op een col 1e en buitencategrie bij de eerste of eerste boven komen, daar moet je 1) echt voor kunnen klimmen, 2 hard afzien. Bovendien is het ook slim koersen, want je kan je voor de bergen helemaal murw rijden voor enkele puntjes, terwijl de grote hoop in het hooggebergte is te verdienen. Bardet heeft slim gekoerst, maar kwam conditioneel deze Tour wat te kort. vandaar zijn lage puntenscore voor een bergkoning te zijn als klimmer..
  • André Michiels

    5 jaar geleden
    bergklassement is toch maar een lachertje...laatste jaren kan je bergkoning zijn en in het klassement 1 uur achter staan op de gele trui...misschien beter herzien en een apart tijdsklassement opmaken...met de moderne technologie moet dat zeker kunnen
  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Dat hij daar niet veel heeft moeten voor doen, is de fout van het puntensysteem dat liever gaat voor winst op een paar moeilijke bergen dan te kiezen voor de regelmaat.