AFP
Volledig scherm
© AFP

Bernal draagt zege op aan Colombia: “Triomf van een heel land”

Tour de FranceNiet Rigoberto Uran of Nairo Quintana kroonde zich tot de eerste Colombiaanse winnaar van de Tour de France, die eer viel Egan Bernal te beurt. Amper 22 jaar, maar zondag zonder ongelukken op het hoogste schavot. “Dit is niet alleen mijn triomf, maar die van gans Colombia. Ik sta op het punt om de eerste Colombiaanse Tourwinnaar te worden. De Giro en de Vuelta hadden we al op ons palmares en nu ben ik de eerste Colombiaan die de Tour wint. Daar ben ik enorm trots op.”

5 reacties

  • marc germeau

    5 jaar geleden
    Buiten die laatste rit naar Parijs hebben ze ogv 3600 km om te strijden. Dan mogen we de renners een beetje ontspanning gunen tidens die laatste rit. Diegenen die dit bektritiseren hebbe nooit op een racefiets gezeten.
  • johan ruell

    5 jaar geleden
    idd, de laatste rit is eigenlijk overbodig want de winnaar is duidelijk al gekend. Waarom maakt men er geen spektakelstuk meer van want die paar minuten zijn op 128 km zeker nog goed te maken. Als Bernal een off-day heeft en Alaphilippe een superdag???? Je weet nooit.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    De tijden na het neutraliseren hadden niet mogen tellen voor het classement.
  • René Schoeters

    5 jaar geleden
    Waarom wordt er morgen eigenlijk nog gereden, is elk jaar weer dezelfde zever, winnaar wordt dag ervoor al aangekondigd! Laatste rit altijd tijdrit van maken!
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Proficiat, joven