Executiezaal in een Amerikaanse gevangenis.
Volledig scherm
Executiezaal in een Amerikaanse gevangenis. © AP

Doodstraf weer geactiveerd in Amerika: deze vijf kindermoordenaars worden als eersten geëxecuteerd

Voor het eerst in zestien jaar wordt de doodstraf weer uitgevoerd door de federale overheid van de Verenigde Staten. De Amerikaanse minister van Justitie, William Barr, heeft opdracht gegeven vijf terdoodveroordeelden nog eind dit jaar te executeren.

45 reacties

  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    Is de beste zaak Als het 100% bewezen is,geen kompassie mee hebben want dat hebben ze ook niet gehad toen ze moorden en er zijn geen kosten meer aan verbonden voor de belastingbetaler .
  • Hans Engelen

    5 jaar geleden
    Wanneer 100% bewezen is dat ze de moord begaan hebben en met voorbedachte raden mogen ze de doodstraf toepassen!Daders hadden de keuze, slachtoffers niet!Het hoeft niet gruwelijk te zijn, ik zou het gewoon moordenaars euthanasie noemen!
  • KATHLEEN VAN DAMME

    5 jaar geleden
    Ik heb niets tegen de doodstraf voor massamoordenaars als het duidelijk bewezen is . Wel tegen het veralgemenen van de doodstraf want dan wordt sowieso ook onschuldigen veroordeeld. En laat ons eerlijk zijn wat is beter ze levenslang opsluiten pf een injectie?
  • Herman Van den Bosch

    5 jaar geleden
    De uitvoeren vd doodstraf mag en moet enkel kunnen wanneer er voor de volle 100% bewijs is van schuld. Ik heb er persoonlijk ook geen probleem mee dat de executie life kan gevolgd worden en zo voor een afschrikkingseffect kan zorgen.
  • Jan Vannuffelen

    5 jaar geleden
    Jeanne Helsen , het zal uw kind maar zijn . Zulke individuen horen niet in de maatschappij en mogen al blij zijn dat hun einde minder gruwelijk zal zijn als van hun slachtoffers .