Alaphilippe.
Volledig scherm
Alaphilippe. © AFP

Alaphilippe wordt uiteindelijk vijfde: "Voor mij is het altijd alles of niets"

Tour de FranceJulian Alaphilippe trok als geletruidrager de Alpen in en hield ook in de eerste bergetappe nog stand, maar in de chaotische rit van gisteren boog hij finaal toch het hoofd. Vandaag zakte de Fransman van Deceuninck - Quick.Step in de laatste Alpenrit nog van de tweede naar de vijfde plaats in de eindstand, na een Tour waarin hij het merendeel in het geel had gereden.

4 reacties

  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    Dikke proficiat voor deze vechter. De tour werd getekend door twee vechters : Alaphilippe voor het geel en Wellens voor de bollen. Spijtig dat voor allebei de tour net iets te lang duurde, want ze verdienden beiden hun trui mee naar huis genomen te hebben. En nu winnen twee kleurloze collega's hun trui. Hopeloze Bernal met anderhalve demarrage en een nog veel hopelozere Bardet door op 1 berg eerste te zijn. Proficiat Julian, Tim en de vechtende Belgen.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Zeer mooie Tour gereden, elke dag de trui verdedigend en gewoon de dag nemen zoals hij komt. De favorieten waren in de Pyrineeen duidelijk in vrij slechte doen, he twas aftasten waar ze stonden leek me. Dat was voor Alaphilipe een enorme meevaller anders had het daar a lover kunnen zijn. De vechtlust die hij toonde deed terugdenken aan Bernard Hinault. Die viel ook liever van de fiets dan te plooien. Veuckleir is hiermee niet vergelijkbaar ondanks hij ook karakter toonde - en bekkentrekken pfff
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    5 jaar geleden
    Petje af voor wat deze man in de Tour heeft gepresteerd nadat hij al Milaan-San Remo won begin dit jaar.Maar vooral voor de manier waarop hij de gele trui tot de laatste minuut heeft verdedigd.Dat dwingt het grootste respect af,want hij wist dat hij hem ging verliezen.Dit is een eigenschap die je enkel bij grote kampioenen ziet.Is dit jaar de beste renner ter wereld.Proficiat,het was een mooie en spannende Tour.
  • pierre de wilde

    5 jaar geleden
    U gaf de Tour glans wat men niet kan zeggen van sommigen voor U in het klassement. Vijfde was volgens mij het beste resultaat dat op uw weg lag. Proficiat.