Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Borstvoeding op het werk is nog altijd taboe

In 2018 startte 78,6 procent van alle Vlaamse jonge mama’s met het geven van borstvoeding. Na drie maanden daalde dat cijfer volgens de gegevens van Kind & Gezin tot 33,8 procent, na zes maanden zelfs tot 12,4 procent. De sterke achteruitgang heeft vooral te maken met het feit dat mama’s na 15 of 17 weken (bij tweelingen) weer aan de slag moeten.

12 reacties

  • Francine Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Dan moet je kiezen tussen de laatste 5 cv's, je denkt aan al deze prerogatieven, eisen en ontevredenheden op je werkvloer en dan kies je voor een mannelijke kandidaat, die stoeft over zijn veroveringen, zijn potentie maar niet over zijn prostaat (te fier).
  • maurice snelders

    5 jaar geleden
    Als borstvoedingpauzes door de mutualiteit betaald worden Caroline Bex, dan betalen we dus met zijn allen....
  • Melina De Baerdemaeker

    5 jaar geleden
    Sorry maar nu zijn ze toch aan het overdrijven met die borst voeding blijf dan gewoon een drie jaar thuis dan is er geen probleem waarom worden huismoeders scheef bekeken de dag van vandaag is nogthans hard werken als thuismoeder.
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    Zie mij al staan sorry jongens even de band stilleggen borst eruit kleine uit mijn werkkast halen en eten geven als je kind en dit wil ga dan even niet werken je kiest er toch voor die baby word echt niet door de ooievaar in u schouw gedropt!!!!!!
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Jan, duidelijk dat je een man bent! Afkolven op het werk is noodzakelijk als je je baby nog borstvoeding geeft. Als je niet kolft, heb je een borstontsteking en kan je met koorts ziek thuis blijven. Borstvoedingspauzes worden trouwens vergoed door de mutualiteit en niet door de werkgever. De mevrouw in het artikel haalt het correct aan: ‘gebrek aan kennis’!