Opnieuw zwaar ongeval met vluchtmisdrijf op plaats waar 14-jarig meisje werd aangereden

© rr

Op het kruispunt in Schaarbeek waar in juni een 14-jarig meisje aangereden werd, is zaterdagavond opnieuw een zwaar ongeval gebeurd. Een auto ging er over de kop en één persoon raakte zwaargewond, zegt een woordvoerder van de Brusselse brandweer. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

gjs

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat. Rond 21 uur zou een auto met Franse nummerplaten daar met hoge snelheid aan het slippen zijn gegaan op de natte tramsporen, waarna hij over de kop gegaan is. De brandweer bevestigt het ongeval, het parket en de politie hebben nog niet gecommuniceerd over de omstandigheden.

In de wagen zat naast de bestuurder, die op de vlucht sloeg, ook een vrouw. Zij raakte ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Gevaarlijk kruispunt

Op datzelfde kruispunt gebeurde op 13 juni ook een ongeval met vluchtmisdrijf. Toen werd een 14-jarig meisje aangereden. Het burgercollectief 1030/0 had in de daaropvolgende dagen en weken herhaaldelijk gehamerd op extra wegmarkeringen en veiligheid, maar die zijn er nog niet gekomen.

LEES OOK. Betogers houden zich voor dood op kruispunt waar 14-jarig meisje werd aangereden: “Redelijk choquerend, maar nodig”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen