Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vlaams Belang dient klacht in tegen De Gucht: “Hij zet 810.000 Vlamingen weg als nazi’s”

Minister van staat Karel De Gucht (Open Vld) is niet opgezet met de manier waarop informateur Bart De Wever de Vlaamse regeringsvorming aanpakt. “Ik vind dat Bart De Wever (N-VA) in zijn gesprekken met Vlaams Belang op een zeer dunne lijn is gaan lopen”, aldus De Gucht, die een vergelijking maakt met het nationaalsocialisme van de jaren 30. Vlaams Belang pikt die uitspraken niet en bereidt een klacht wegens laster voor.

304 reacties

  • daniel moniez

    5 jaar geleden
    de mensen stemmen vlaams belang,omdat we hier binnenkort, alles worden afgenomen door de vreemdelingen invasie, en t's al zover en worden nog erger,geef èèn rekensom, hoeveel die immigratie heeft gekost de laaste 40 jaar,!!!
  • pascal de bruycker

    5 jaar geleden
    het is onder meer aan zijn politieke entourage te danken dat we verzeild zijn in de huidige situatie , mag je dan niets meer doen om je land te behoeden voor die overname door al die vreemdelingen die er maar op uit zijn om ons land en Europa over te nemen met als wapen islam genoemd . Je mag die lui niets in de weg leggen of je wordt onmiddellijk als racist , nationaal socialist enz afgeschilderd... Traditionele politici en pers spelen onder één hoedje om hun machtsposities te behouden .
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Meneer De Gucht u draagt ook steeds een kostuum en das . Maar waar bent u niet overal van beschuldigd en schuldig aan bevonden ? Word dit dan niet als een witte boord criminaliteit bestempeld ? Of komt u er steeds onderuit omdat je echtgenote rechter is. maar ook tevens mede schuldig aan verkoop met voorkennis? Kijk eens goed in de spiegel meneer De Gucht . Maar schrik niet .
  • Frans CLAERBOUDT

    5 jaar geleden
    Kan HLN niet eens een enquête doen om na te gaan hoeveel lezers vertrouwen hebben in die man? Misschien een woord laten kiezen waarbij ze onmiddellijk aan hem denken bij het horen: sjoemelaar, leugenaar, belastingfraudeur, graaier en/of handelaar met voorkennis... Welke indruk maakt die man nog als hij zijn grote licht laat schijnen?
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Het is interessant om eens te vergelijken wat De Gucht precies gezegd heeft, hoe Van Grieken dat interpreteert en wat de aanhang daar uiteindelijk van maakt. Nog even los van de ideologische angel, rechtvaardigt dat laatste op zich al omschrijvingen als "deplorables" of "swamp people" voor de sympathisanten van die partij. Je kan niet zeggen dat die mensen "stom" zijn, maar je kan wèl zeggen dat ze bijzonder slecht geïnformeerd zijn.