Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © RV

Mathieu van der Poel domineert EK mountainbike, ondanks val in openingsronde

MountainbikeMathieu van der Poel heeft op dominante wijze het Europees Kampioenschap mountainbike gewonnen. De Nederlander reed nog voor halfweg koers weg en won met ruime voorsprong, ondanks een valpartij in de eerste ronde. De tweede plaats was voor de Zwitser Florian Vogel, Van der Poels jonge landgenoot Milan Vader werd knap derde. 

16 reacties

  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    Maier voor iemand die het verschil nog niet kent tussen een sprint of een massa sprint hoef ik zeker niet te weten hoe een MTB parcour er hoeft uit te zien . De gene die echt het vuur aan zijn schenen kon leggen nino schurter was er niet idd niet . Dat hij een paar weken na zijn eerste world tour wegwedstrijden zonder een degelijke voorbereiding de ganse wereldtop in Nove Mesto naar huis reed lag ook aan het parcour waarschijnlijk
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Misten hier toch heel wat mtb toppers. En wat de omloop bedtreft, dit was letterlijk een ver-edelt veldritparcours. Tussen de bomen wat dolemiet gestrooit om het harder te hebben en bij regen geen modder te krijgen, belachelijk kunstmatige hindernissen waarvan een paar stroken in P-R slechter liggen... een MTB koers onwaardig. De specialist is zo echt kansloos.Mike Kluge zou gezegd hebben : dit is een asfaltkoers. Maar MVDP reed absoluut hard op een bevoordeeld parcours. Knappe overwinning.
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Ja op een Europees kampioenschap ontbreekt de wereldtop nog allicht hé !!! Wat wil je eigenlijk bedoelen De Pauw ? Dat het echt zoveel pijn doet om horen zien en lezen over VDP ?
  • Jan Timmermans

    5 jaar geleden
    Proficiat Mathieu, trek dit door tot de spelen in Tokio en dan alles op de weg.
  • mike milan

    5 jaar geleden
    Prachtkerel,prachtrenner,alleskunner .