Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Rondetafel afgelopen, PS en N-VA keken elkaar voor het eerst in de ogen sinds verkiezingen

PS en N-VA zijn vanavond voor het eerst sinds de verkiezingen in gesprek geweest met elkaar. Ze waren aanwezig op de rondetafel van de federale informateurs, die om 18 uur van start is gegaan in Kazerne Prins Albert naast het Egmontpaleis en omstreeks 20.30 uur was afgelopen. Groen was er ook bij, maar Ecolo niet.  “Maar wij stappen niet in een regering zonder Ecolo. Daar is vanavond niets aan veranderd”, zei Groen-voorzitter Meyrem Almaci na afloop.

99 reacties

  • eric brack

    5 jaar geleden
    Al de problemen zijn begonnen met linkse recalcitrante indoctrinerende en manipulerende politiek correct denkende kronkel partijen. En hun blinde intellectuele volgers.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Almaci begrijpt de schizofrenie van haar eigen woorden niet : "Wij zijn twee verschillende partijen die heel nauw samenwerken". Net zoals : één federale regering die twee divergente gemeenschappen moet besturen. Dat gaat hem zuiver om de macht, de postjes en het eigen belang waarvan de burger uiteindelijk de dupe van wordt. Groen wil dus dat Vlaanderen het tuinhuisje van de Franstaligen blijft.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Peter Nols en ik hoop dat er vermogensbelasting komt en degene met die vijf huizen in eigendom hebben ook belastingen moeten betalen op hun huur inkomsten. Ik hoop dat uw frank valt. Betalen zullen we en bij N-VA niet meer of minder dan bij de traditionele partijen die mee verantwoordelijk zijn voor de Belgische puinhoop. En naar mening zal tachtig procent van de belasting betalers geen honger lijden als ze vijf procent meer moeten bijdragen om onze sociale zekerheid overeind te houden.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Al onze problemen zijn begonnen met de N-VA en zullen pas opgelost raken als de N-VA onder de kiesdrempel terecht komt. Benieuwd hoelang het nog gaat duren voordat die minderheid Vlamingen die daarvoor gekozen hebben hunne frank gaat vallen.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Jef Lois, u moet zelf eens googelen. Het succes van de NVA is het gevolg van de weigering van de Franstalige partijen om in Wallo-Brux orde op zaken te stellen. Googel maar eens "tewerkstellingsgraad in België": in Vlaanderen is die 75%, maar eens over de taalgrens zakt die naar 61%. En googel maar eens "transferten sociale zekerheid": die kosten élke Vlaming 936 Euro per jaar (per gezinslid!).