© Photonews

Prins William maakt ongewoon statement over relatie van Harry

Toen er een officiële mededeling naar buiten kwam dat prins Harry een relatie heeft met actrice Meghan Markle en dat hij het niet pikt dat ze door pers en online door het slijk wordt gehaald, was dat hoogst ongezien bij de Britse royals. Als gevolg daarvan deden geruchten de ronde dat zijn broer William die publieke boodschap maar niets vond, maar die heeft nu zelf een boodschap vrijgegeven waarin hij dat ontkent.

flb

Dat het meer dan serieus is tussen prins Harry en 'Suits'-actrice Meghan Markle blijkt onder andere uit de open brief die dolverliefde prins had geschreven om zijn geliefde te beschermen tegen allerlei kritiek en zelfs racistische uitlatingen. Het is ongewoon in de geschiedenis van de Britse monarchie om op dergelijke manier het publiek en de pers aan te spreken. Volgens The Telegraph waren daardoor geruchten beginnen opduiken als zou William die boodschap van zijn broer maar niets hebben gevonden.

Dat blijkt nu totaal uit de lucht gegrepen te zijn, want William zou Meghan zelfs al hebben ontmoet en ook hij heeft nu een officieel statement vrijgegeven waarmee hij aangeeft zijn broer volledig te steunen. "De Duke of Camebridge heeft absoluut begrip voor deze situatie omtrent de privacy van Harry en staat achter zijn nood om diegene die het dichtst bij hem staan te steunen", klinkt het bij monde van de woordvoerder van Kensington Palace.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer