AFP
Volledig scherm
© AFP

Bernal dolgelukkig na eindzege: "Een vreugde die ik niet kan beschrijven"

Tour de FranceEgan Bernal kroonde zich tot jongste naoorlogse Tourwinnaar. Na afloop van de slotrit naar de Champs-Elysées was de 22-jarige Colombiaan overmand door emoties.

6 reacties

  • nico foulon

    5 jaar geleden
    Hetgeen da Quintana niet kon Deed Bernal het wel
  • Eddy Heylen

    5 jaar geleden
    Verdiende overwinning, dat zeker. Maar iedereen zegt dat hij vertrokken is voor vele zeges. Men moet onder ogen zien dat er in deze tour maar 1 relatief korte induviduele tijdrit van 27 km zat, en hierin 1min22 verloor op Thomas en in het eindklassement slechts 1min11 voorsprong had op Thomas. Als er in de volgende tour bv 2 langere tijdritten inzitten kan dat verlies oplopen tot 4 min verekend. Wie wint dan de tour?
  • James Aster

    5 jaar geleden
    viva Columbia proficiat
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Dit had ik niet zien aankomen. Prachtig. Proficiat.
  • Jacqueline Hofman

    5 jaar geleden
    Bernal verdient te winnen. Maar op termijn dreigt er verschraling te komen als de winnaar steeds uit hetzelfde team komt zoals de voorgaande jaren. Men heeft deze ronde getekend op maat van twee Fransen, Bardet was uit vorm en Pinot moest opgeven. In de toekomst moet men terug twee tijdritten van 40 km invoeren en een bergrit minder zodat de allrounders een voorsprong nemen vooraleer het gebergte begint. Toen Fignon reed waren er tijdritten van 70km. Ook de sponsors zullen minder afhaken.