© Instagram Allthelittledolls

Mama creëert borstvoedende Barbie om taboe te doorbreken

Ondertussen oefent Barbie al een heel aantal jobs en hobby's uit en komt ze in allerlei vormen en huidtinten. Maar een Barbie die borstvoeding geeft, die was er nog niet. Dus bedacht de Australische moeder Betty Strachan er gewoon zelf eentje waarmee ze het taboe rond borstvoeding wil doorbreken.

flb

Betty Strachan, zelf moeder van twee zoontjes, vindt het maar niets dat er nog steeds op heel wat plaatsen een taboe rust op het geven van borstvoeding. Zelf schildert ze als hobby de gezichten van poppen en Barbies en dus besliste ze om die twee te combineren om zo een pop te ontwikkelen die kinderen informatie kan bijbrengen over borstvoeding.

"De beslissing om een dergelijke Barbie te maken, kwam er niet bewust", vertelt Stachan aan The Huffington Post. "Ik ben lid van een groep moeders die bestaat uit vrouwen die elkaar steunen. Ik herinner me dat ik op een dag een nieuw gezicht aan het schilderen was op een Barbie en dat het op de belichaming leek van de hele groep. Dus zette ik haar in een borsvoedingspositie en zocht nog ergens een babypopje dat ik had liggen."

Ze doopte haar creatie Mamas Worldwide Baby. "Kinderen er al op jonge leeftijd mee confronteren, helpt het taboe uit de wereld", meent ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer