Yang Guang op een persconferentie in Peking. Peking veroordeelt de “vreselijke incidenten” in Hongkong.
Volledig scherm
Yang Guang op een persconferentie in Peking. Peking veroordeelt de “vreselijke incidenten” in Hongkong. © EPA

Peking veroordeelt "vreselijke incidenten" in Hongkong

China heeft de confrontaties tussen betogers en politie in Hongkong die al weken aan de gang zijn fel veroordeeld. "Deze vreselijke incidenten hebben de rechtsstaat, de openbare orde, economie en het leven van mensen in Hongkong sterk geschaad.” Dat heeft Yang Guang, een woordvoerder van het bureau van de Chinese staatsraad die bevoegd is voor de aangelegenheden van Hongkong en Macau, vandaag gezegd. "We roepen mensen uit alle lagen van de maatschappij in Hongkong op om zich in niet mis te verstane bewoordingen tegen geweld uit te spreken en zich daartegen te verzetten.”

7 reacties

  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Ik wens de bewoners van Hongkong veel moed en doorzettingsvermogen. Maar het zal boter aan de galg zijn als China uitrukt met zijn tanks.
  • marc le loup

    5 jaar geleden
    China wil het Tiananmenprotest nog eens overdoen in hongkong! want passief toekijken hoe het chinese bewind aldaar gehaat wordt als de pest! dat willen ze neerslaan! op een dode meer of minder zal het niet steken zeggen ze daar! en dan de boeken toe en uit de chinese geschiedenis! En daar doen we zaken mee,Tibet en vele anderen zijn we allang vergeten.
  • Jos Verelst

    5 jaar geleden
    Miljoenen burgers die in de afgelopen maanden op straat zijn gekomen zijn geen "kleine minderheid".
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    China is zeker geen rechtsstaat. China is verdoken dictatuur. De bewoners van Hong Kong hebben groot gelijk op Carrie Lam af te zetten. Zij is de pion van Peking die niet te vertrouwen is.
  • paul lemmens

    5 jaar geleden
    zij gaan wel ingrijpen en dat is wat ze willen , zo komt Hongkong weer onder de Chinezen , het zal er dan in ieder geval rustiger zijn. Manifestanten die gemaskerd rond lopen hebben altijd ongelijk