© Photo News

Bobridge hangt fiets aan de haak

De Australische wielrenner Jack Bobridge stopt op amper 27-jarige leeftijd al met wielrennen. Dat liet Bobridge dinsdag weten aan Australische media. De drievoudig wereldkampioen op de baan en tweevoudig zilverenmedaillewinnaar op de Spelen had al jarenlang last van artritis en ontstekingen van zijn gewrichten veroorzaakt door een reumatische aandoening.

“Na de Spelen in Rio ben ik veel minder gaan trainen en daardoor voelde ik me 100 procent beter”, zei Bobridge dinsdag in Australische media. Dat deed de regerend Australisch kampioen op de weg besluiten om een punt te zetten achter zijn wielercarrière.

Bobridge was dit seizoen ploegmakker van Stijn Devolder, Jasper Stuyven en Edward Theuns bij Trek-Segafredo. In het verleden verdedigde hij ook de kleuren van Garmin, Orica-GreenEdge en Belkin.

Naast zijn grote successen op de baan won Bobridge ook ritten in de Tour Down Under (2015) en Eneco Tour (2010) werd hij twee maal Australisch kampioen (2011 en 2016). Op 10 januari van dit jaar rondde Bobridge een solo van liefst 90 (!) km succesvol af om zijn tweede titel te pakken.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer