Vlaams Belang heeft nieuwe afspraak met formateur Bart De Wever deze week

© Photo News

In het kader van de Vlaamse regeringsvorming heeft Vlaams Belang opnieuw een uitnodiging ontvangen van formateur Bart De Wever (N-VA). De uiterst rechtse partij gaat in op die uitnodiging.

svg, wwi

De Vlaamse formatie treedt een nieuwe fase in. Formateur Bart De Wever heeft deze week alvast een nieuwe afspraak met Vlaams Belang. Ook met CD&V, Open VLD en SP.A zou De Wever gesprekken hebben ingepland.

Vlak na de verkiezingen was er al overleg tussen De Wever en de delegatie van Vlaams Belang, zijnde Tom Van Grieken, Barbara Pas en Chris Janssens. Dat overleg ging toen voornamelijk over bepaalde thema's, opdat formateur De Wever de bedenkingen van Vlaams Belang kon meenemen in zijn basisnota. 'Er is rekening gehouden met de besognes van Vlaams Belang. Maar voor een deel komen die ook bij andere ­partijen terug’, zei een bron dicht bij De Wever daarover aan De Standaard.

Politiek wantrouwen

Anderhalve week geleden, na de laatste Vlaamse ministerraad voor het zomerverlof, bleek nog duidelijk hoe groot het politieke wantrouwen is rond de Vlaamse regeringsvorming. De enige zekerheid is momenteel dat er in Vlaanderen geen enkele coalitie gevormd kan worden zonder N-VA. Maar geen enkele partij weet op welke samenwerking N-VA-voorzitter Bart De Wever zint, terwijl de klok blijft tikken.