N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, archiefbeeld.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, archiefbeeld. © BELGA

De Wever pikt normaal gezien deze week draad van Vlaamse regeringsgesprekken weer op

Vlaams informateur Bart De Wever pikt deze week wellicht de draad van Vlaamse formatiegesprekken opnieuw op. Begin juli zette De Wever die Vlaamse formatie op pauze in afwachting van meer duidelijkheid op federaal niveau. Intussen heeft N-VA naar verluidt een aantal signalen gekregen die een doorstart van de Vlaamse formatie mogelijk maken. Alvast het Vlaams Belang heeft een uitnodiging gekregen voor een "gesprek later deze week".

58 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Gil Groenewijn, BDW kan heel wat, maar daarvoor moet die platte opportunist in eigen vel snijden. Hij zou het VB kunnen omarmen en met hen oppositie vormen, gevolg: België wordt onbestuurbaar wat de Franstaligen zal dwingen om mee een stap te zetten die nu onmogelijk is (wie zijn kiezers iets anders wijsmaakt doet aan kiezersbedrog) ik heb het over confederalisme. Maar maak je geen illusies BDW zal eieren voor zijn geld kiezen.
  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Veel simpele praat hier toch. BDW moet zeggen aan de andere partijen VB moet meedoen, indien jullie niet willen, dan nieuwe verkiezingen . Zo gaat het wel niet ...BDW kan geen nieuwe verkiezingen beslissen, laat staan dat Vlaanderen alleen nieuwe verkiezingen kan ' eisen' . En gesteld dat er nieuwe verkiezingen zouden komen, dan is het alles behalve zeker dat NVA en/of VB vooruit gaat, helaas kan dit niet uitgelegd binnen het aantal letters die men hier krijgt.
  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    We hebben geen echte politici meer, maar amateurs, die niet het algemeen belang, maar het belang van de eigen partij beogen. Bart De Wever is een schoolvoorbeeld van een politicus, die erop uit is haat en verdeeldheid te zaaien. Dat type "politicus" hebben we nu zeker niet nodig. We hebben gemotiveerde politiekers van doen, die een krachtdadig beleid voeren dat gebaseerd is op een langetermijnvisie. Mensen en gemeenschappen tegen elkaar opzetten leidt tot nog meer immobilisme.
  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    Mr. Bart DE Wever, Stop AUB. met uw gesprekken met VB indien U toch reeds weet dat U ze overboord gaat gooien. Doe gesprekken met OVLD, SPA, CD&V en zeg: VB doet mee (aangezien hun +800.000 stemmen) en vraag wie er mee instapt! Dat is democratie! Geen van deze? Goed, Nieuwe verkiezingen en deze 3 laatste zullen het deksel op hunne neus krijgen!
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Ik pleit voor verkiezingen in twee rondes. Ze zijn veel democratischer: de kiezer kiest voor een partij en haar standpunten, maar hij moet ook kunnen kiezen voor een te vormen coalitie wat kan als hij weet hoe de kaarten liggen na de eerste ronde. (Ter verduidelijking bij mijn vorige reactie: niet één partijvoorzitter heeft gezegd, 'buiten De Wever' had er moeten bijstaan, maar dat hadden de meesten al begrepen hoop ik.)