Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pixabay

Staatskas verliest inkomsten door hogere accijns op frisdrank

De hogere accijnzen op frisdrank -sinds 2015 zijn die meer dan verdrievoudigd- brengen de overheid niet meer maar minder geld op. Dat beweert althans sectorfederatie VIWF. Volgens de belangenorganisatie verliest de staatskas meer dan 40 miljoen euro: aan btw, verpakkingsheffing en accijnzen.

51 reacties

  • Herman Hermans

    5 jaar geleden
    Ook de schuld van Maggie Deblock
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Geweldig doe zo verder zou ik zeggen!
  • Ronald Boudewijns

    5 jaar geleden
    ik lig daar echt ni meer wakker van, ik ga gewoon daar waar ge het meeste krijgt om het minste te betalen... en dat is “toevallig" niet in belgie. “dus” Staatskas verlies voor mijn part nog een pak inkomsten, dan hebben we ook minder overbodige politiekers nodig die niet meer langs de “kassa” kunnen gaan....
  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Het is niet enkel te wijten aan Belgische accijnzen dat de prijzen in het buitenland lager liggen. De winstmarges van de retail liggen in België ook een stuk hoger. Gezien er toch voldoende concurrentie is, kunnen we prijsafspraken tussen supermarkten niet meer uitsluiten.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Politiekers denken alleen aan inkomsten. Hoe dan ook, inkomsten moeten er zijn. Dat de burger er meer voor moet betalen interesseert hun niet. De burger wordt slimmer en blijft niet slikken wat deze dikbetaalde niksnutten doen. Terecht gaan we op zoek naar het goedkopere waar wij ook iets aan hebben.