REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Apple-medewerkers horen vertrouwelijke gesprekken bij afluisteren Siri”

Medewerkers van Apple zouden in staat zijn om opgenomen gesprekken te beluisteren die via Siri zijn ingesproken en daarbij vertrouwelijke informatie te horen krijgen. Het gaat om mensen die door Apple zijn ingehuurd om Siri-opnames te analyseren. Dat meldt The Guardian op basis van een anonieme klokkenluider. 

19 reacties

  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Het probleem, rudy horre, is dat er nog niemand in geslaagd is dat te bewijzen. Hetzelfde geldt voor de opmerking van Benny de Groot, pure nonsens ... het gaat hier over toevalligheden.
  • Geert Moens

    5 jaar geleden
    @ Gilbert. Dit kan net zo goed door mensen in een studio te zetten en die gesprekken te analyseren, zonder iemand af te luisteren. Ik gebruik de smartphone enkel nog het werk. Privé komt zo’n ding er nooit.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    het gaat wel wat ver dat een firma dingen verkoopt waarlangs ze u kunnen bespioneren, er is nog altijd een wet op de privacy die de grenzen bepaald en dit is er ver over volgens mij.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    @rudy horre: waarom Trump hier weer betrekken? Huawei spioneert juist niks? Het is Apple die gaan janken is bij de regering, omdat ze met hun schandalig dure, ouderwetse rommel blijven zitten! En maar goed ook! En omdat de amerikaan eindelijk snapte dat andere merken beter EN maar 60% kosten, diende Apple klacht in! Lachwekkend! Iphone schermen zijn van Samsung, maar DAT zegt Apple niet!
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Een Iphone met al die nutteloze, ingewikkelde en gevaarlijke gadgets komt er bij mij niet in. Laat ze maar proberen hun dure rommel aan simpele geesten te verkopen