Verslag van informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte aan Koning Filip.
Volledig scherm
Verslag van informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte aan Koning Filip. © Photo News

Opdracht informateurs opnieuw verlengd: “Regering met N-VA en PS blijft een optie”

De opdracht van de federale informateurs is opnieuw verlengd. Didier Reynders en Johan Vande Lanotte blijven aan zet tot zeker 9 september. Vande Lanotte sluit een regering met N-VA en PS nog niet uit. Paul Magnette deed dat eerder vandaag wel.

73 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Ze wringen zich nu langs alle bochten zonder uitweg dankzij de opkomst van het VB!
  • Leo Van Parijs

    5 jaar geleden
    Kunnen wij Paul Magnette, Elio Du Rupo en al die andere die niet willen samenwerken geen C4 geven zoals bij een gewone werkgevers? Het is altijd hetzelfde met de politiek ze denken alleen aan zich zelf maar wij de werkende mensen en de bevolking betaald de rekening
  • Roger Vanthillo

    5 jaar geleden
    Zolang de interne strijd binnen PS niet is beslecht en wie nu echt de touwtjes in handen heeft zal er weinig vooruitgang worden geboekt. De flauwe argumenten van Magnette over de grote verschillen als de sociaal-economische, de migratie, de mensenrechten ... zijn mist om de echte werkelijkheid niet te noemen. Het behoud van de Vlaamse miljarden. Daarom wensen ze ook niet te raken aan belangrijke federale bevoegdheden. Vlamingen zou wel eens kunnen merken dat ze gepluimd worden.
  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    Velen hier roepen om nieuwe verkiezingen maar dat zal vermoedelijk dezelfde resultaten opleveren. Het beste zou zijn dat het VB na verkiezingen van de aardbol verdwijnt.
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Rekenkundig is de N-VA nodig om een Vlaamse regering te vormen als men de PVdA en het VB uitsluit. Laat dat nu net het probleem zijn dat de N-VA niet in een Vlaamse regering stapt indien er een federale regering gevormd wordt zonder de N-VA en met een Vlaamse minderheid.