ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Aantal uitkeringen voor tijdskrediet of loopbaanonderbreking op laagste peil in jaren

WerkHet aantal Belgen dat recht heeft op een uitkering voor tijdskrediet, loopbaanonderbreking of een thematisch verlof - zoals ouderschapsverlof - staat op het laagste peil in jaren. Dat blijkt uit de jongste cijfers van de RVA. Sinds enkele jaren heeft de regering de voorwaarden verstrengd.

6 reacties

  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Groot gelijk piet devlieger. Mensen die 4/5 gaan werken profiteren van de maatschappij!!
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    laat net als vroeger alle mensen de kans om kinderen en ouderen te verzorgen wanneer zij daar graag voor kiezen en zolang dit nodig is. Men kan geen knecht van 2 meesters zijn : familiale verantwoordelijkheid en carrière maken. Geen wonder dat velen over hun toeren draaien of een burn out krijgen.
  • Walter Kennes

    5 jaar geleden
    Wel ik ga binnenkort mijn landingsbaan 4/5 aanvragen. Na 38 jaar ploegendienst vind ik dat ik hier recht op heb. Hebben ze op de vdab tenminste iets te doen.
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Ik heb helemaal geen probleem als iemand 4/5 gaat werken vanaf een leeftijd van 55 jaar als hij nog tot zijn 67ste moet werken maar schaf loopbaanonderbreking voor een thematisch verlof af alsook de gelijkgestelde jaren voor de pensioenberekening van deze categorieen van mensen alsook van de SWT-ers. Niet werken geen centen!
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Het is niet het tijdskrediet dat de kosten van de sociale zekerheid onbeheersbaar maakt. De kost van het ongemotiveerd pensioen en het ongemotiveerd ziekenverlof is veel groter.