Deel van wandelzaal Brussels justitiepaleis afgesloten door insijpelend regenwater

© BELGAONTHESPOT

In het Brusselse justitiepaleis is een deel van de wandelzaal afgesloten voor het publiek omdat er regenwater binnensijpelt. Oorzaak van de insijpeling is een verstopte afvoerpijp, zo meldt de Regie der Gebouwen.

“Onze medewerkers hebben maandagochtend inderdaad vastgesteld dat er waterinsijpeling was in de wandelzaal van het justitiepaleis”, zegt Tine Deckers, woordvoerster van de Regie der Gebouwen. “De oorzaak ligt bij de afvoerpijp van een dakgoot die verstopt zat. Het is niet abnormaal dat er zich bij lange periodes van droogte bijvoorbeeld bladeren opstapelen in een dakgoot. Als het dan begint te regenen, zoals de voorbije dagen, worden die door de stroming allemaal meegesleept naar de afvoerpijp, die dan verstopt raakt. Het nodige wordt gedaan om aan het probleem te verhelpen.”

Het is niet de eerste maal dat delen van het paleis afgesloten worden omdat er regenwater binnensijpelt. Bij hevige of langdurige regenbuien worden ook vaak delen van gangen of trappen afgesloten. In september vorig jaar stortte een deel van het plafond van de griffie van het hof van cassatie in. Ook toen was de oorzaak waterinsijpeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen