Vierdaags muziekfestival op sterfdag Prince

De Amerikaanse muzieklegende Prince wordt volgend jaar herdacht met een groots vierdaags muziekfestival op Paisley Park, het domein van de overleden zanger in Minnesota. Celebration 2017, van 20 tot 23 april 2017, wil de sfeer oproepen van het gelijknamige Prince-concert uit 2000. Op de affiche staan onder meer Prince's band The Revolution, Morris Day en 3RDEYEGIRL. Tickets zullen 499 dollar (omgerekend 470 euro) kosten.
1985 AP

In de komende maanden zullen nog namen aan de affiche worden toegevoegd, aldus de organisatie.

De bedoeling van het vierdaagse festival is om de sfeer van het allereerste concert op Paisley Park, "Prince: A Celebration" in juni 2000 opnieuw tot leven te brengen.

De zanger, die ruim dertig jaar lang talloze hits scoorde, werd vorige maand nog herdacht tijdens een concert in St. Paul, Minnesota. Op de affiche toen stonden onder meer Stevie Wonder en Chaka Khan.

Prince (57) overleed op 21 april van dit jaar op Paisley Park aan een overdosis van de pijnstiller fentanyl. Sinds vorige maand kunnen zijn fans het landgoed bezoeken en er zijn collectie muziekinstrumenten en kostuums bezichtigen.

Meest gelezen