Handelsoorlog VS-China - Weinig hoop op doorbraak bij nieuwe gesprekken tussen VS en China

door
Belga
Leestijd 1 min.

Chinese en Amerikaanse topfunctionarissen komen dinsdag in China voor het eerst sinds mei opnieuw samen voor een nieuwe gespreksronde om tot een oplossing te komen voor de handelsoorlog. Veel vooruitgang wordt er niet verwacht. Handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin zullen naar Shanghai afreizen voor de gesprekken die twee dagen zullen duren.

Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict. De Amerikaanse president zei toen dat hij de importtarieven voor China "voorlopig" niet zal verhogen, aangezien de gesprekken tussen de twee zijden zullen worden hervat.

Toch dreigde Trump onlangs weer met meer importheffingen op Chinese goederen. Hij verklaarde vorige week nog dat een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China mogelijk nog even op zich laat wachten. Misschien zelfs nog tot na de presidentsverkiezingen in 2020 omdat Peking liever een deal met een Democraat zou willen sluiten, klonk het.

bron: Belga