Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Hoe ziet de ideale vriend eruit & 7 andere vragen beantwoord over vriendschap

Waarom verandert onze vriendenkring zo in de loop van de jaren? Hoe maak je nieuwe vrienden? Op deze Internationale Dag van de Vriendschap geeft klinisch psychologe Chloé De Bie antwoord op 8 vragen over het thema. 

29 reacties

  • Erwin De Meyer

    5 jaar geleden
    Mijn broer , dat is mijn beste vriend.
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    De geschiedenis zit zo boordevol beste vrienden die elkander verraden en vaak vermoord hebben, dat je wel gek moet zijn om er zelfs maar aan te beginnen. De mens is nu eenmaal onvoldoende mens om om een ander een sikkepit te geven, laat staan dat hij hem of haar zou liefhebben. Maar we zijn zo bang om alleen te zijn dat we graag een handjevol illusies in stand houden qua vriendschap en liefde. Ook al omdat we altijd vergeten dat niet alles dat blinkt, goud is.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Vriendschap en trouw. Twee begrippen die, als je er écht over nadenkt en eerlijk bent tegen jezelf, enkel werken als er wederzijds voordeel in zit. Bijvoorbeeld: Ik ben enkel trouw aan mijn werkgever zolang er geen beter aanbod aankomt. Mijn vrienden zijn mijn vrienden tot er iets gebeurt waar één van de partijen mee benadeeld wordt.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    @joske Zeeuw: nee, dat zijn gewoon saaie mensen die nooit iets meemaken en niet veranderen.
  • Judith Wouters

    5 jaar geleden
    altijd dat nodig hebben, trek uw plan eens helemaal alleen, zo moet het zijn maar ik ken er weinig die dat willen kunnen