De Arc Majeur moest eigenlijk in Frankrijk komen, maar daar lag een lokale politicus dwars.
Volledig scherm
De Arc Majeur moest eigenlijk in Frankrijk komen, maar daar lag een lokale politicus dwars. © rv

Het grootste standbeeld in Europa komt langs een Belgische snelweg

Vanaf oktober komt in Lavaux-Sainte-Anne, langs de E411 die Namen met Luxemburg verbindt, het werk ‘Arc Majeur’ van Bernar Venet. De sculptuur heeft een hoogte van 60 meter.

136 reacties

  • andre martin

    5 jaar geleden
    Kijk file is verboden! Hoeveel boete zal men daar niet innen, wordt een goudmijn voor de staat aan boetes. Chappeau goede uitvinding om geld te verdienen, wat men van veiligheid daar vindt? Geen woord.
  • Gaston Maria

    5 jaar geleden
    Daarom moet ik dit jaar belasting betalen voor die stomme ijzeren halve cirkel van Mr Bernar Venet en dat heeft dan zo'n 2,5 miljoen gekost. Alze nu eens eerst goede wegen zouden maken, maar hier zijn ze met een man of vijf zes bezig aan één putje en met een truweeltje??? dat dit zo maar kan begrijp ik niet ????????
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    In Wallonië zijn ze straf voor (nutteloze) megalomane projecten. Zie het hellend vlak van Ronquières.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Smaak is kwestie van goesting. Maar waarom kost het 2,5 miljoen? Zit daar veel aan de vinger blijven plakken geld bij voor openbare diensten ofzo?
  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    Word grotendeels bekostigd door John Cockerill Foundation. En de rest door toedoen van mediageile politiekers die nog steeds denken dat Wallonie wel geld zal rapen bij de Vlamingen