Topless vrouwen voeren protest"Make topless, not war" op het strand van Ipanema in Rio de Janeiro.
Volledig scherm
PREMIUM
Topless vrouwen voeren protest"Make topless, not war" op het strand van Ipanema in Rio de Janeiro. © REUTERS

Topless zonnen op het strand: waar zijn de blote borsten gebleven?

Ooit was ­topless ­zonnen de gewoonste zaak van de wereld. Waarom, vraagt de Nederlandse journaliste en schrijfster Angela Wals zich af, zien we nu nauwelijks meer blote borsten op het strand?

78 reacties

  • Resist You

    5 jaar geleden
    Gluren en voyeurisme was vroeger perfect legaal en niemand die er wat van zei ,in België heeft er een of andere pipo daar een strafwet van gemaakt hoe achterlijk ze ook zijn!Dit is normaal als mensen ,kijken !
  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    Heb dit bericht gedeeld op FB en direct was er de hypocriete puriteinse Amerikaanse hypocrisie: strookt niet met onze politiek. Iemand afschieten is nog steeds wel OK om op FB te zetten. Met wapens op straat lopen mag en Hardcore porno mag op het net maar FB , daar is een probleem met een vrouwelijke tepel. Hoe gefrustreerd kunnen ze daar zijn , mensen doe eens normaal .
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Wat een dwaas argument. Vrouwen met lelijke borsten, Cecarine De Smet. Er zijn ook mensen met lelijke neuzen, flaporen, een hangbuik, vetkwabben, x benen, o benen, platvoeten en ga zo maar door. Moeten die allemaal maar best in een boerkini. Leer gewoon de mensen aanvaarden zoals ze zijn. Niets is op zichzelf aanstootgevend. Dat is het alleen maar in de geest van een toeschouwer.
  • OLIVIER VAN DER KELEN

    5 jaar geleden
    Ik stel voor om is naar playa de los muertos te gaan in Zuid-Spanje. Je kan er niet naast kijken. :-)
  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Tegenwoordig staat ook alles direct online op die sociale media. Of je dat nu wil of niet. Volgens velen is het terug een multi-cultureel probleem natuurlijk, voor mij lijkt het digitale probleem van constant alles te willen delen op internet een veel groter probleem. Blote borsten wekken zeker seksuele gevoelens op bij veel mannen, maar dat zijn nu eenmaal natuurwetten en daar kunnen wij zelf (gelukkig) niet veel aan veranderen. Anders waren we misschien al lang uitgestorven.