Meisje raapt na twee jaar moed bijeen om klacht in te dienen voor verkrachting in Brussel: herkent u deze man?

© federale politie

Het Brusselse parket heeft een opsporingsbericht laten verspreiden waarin gezocht wordt naar de verdachte van een verkrachting die in oktober 2017 plaatsgevonden zou hebben. Het slachtoffer, dat zestien jaar was op het moment van de feiten, raapte pas recent de moed bijeen om klacht in te dienen.

Het meisje zou in oktober 2017 verkracht zijn in de Geschenkengang in hartje Brussel, een zijstraatje van de Grasmarkt. Ze werd sindsdien intensief begeleid door haar school en SOS Enfants, en haar begeleiders konden haar in april uiteindelijk overtuigen om klacht in te dienen. Op basis van haar verklaring werd een robotfoto en een beschrijving van haar aanrander opgemaakt.

Het gaat om een man van 1,80 meter groot, gespierd, met een getaande huidskleur en vermoedelijk tussen de 25 en de 30 jaar. Hij heeft zwart krullend haar, een grote neus, dikke zwarte wenkbrauwen en kleine donkerbruine ogen die dicht bij elkaar staan.

Wie meer informatie heeft over de zaak, kan contact opnemen met de speurders via het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of via het tipformulier op de website van de federale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen