© Isopix

Lena Dunham krijgt kritiek omdat ze ziek is en heeft het helemaal gehad

'Girls'- actrice en -schrijfster Lena Dunham was te ziek om naar een signeersessie van haar boek te gaan en moest het daardoor bij enkele van haar fans ontgelden op Twitter. Ze reageerde op de giftige reacties met een post op Instagram waarin ze er iedereen er aan herinnert dat het niet oké is om mensen te veroordelen die ziek zijn en het fout is om te pronken met het feit dat jij wel snel weer aan het werk bent gegaan.

flb

Lena Dunham werd verwacht in Book Soup, een boekenwinkel in Los Angeles, om er haar boek 'Not That Kind Of Girl' te signeren. Door ziekte moest ze echter die afspraak afzeggen, tot grote ontevredenheid van enkele van haar fans. Die riepen haar op Twitter ter verantwoording. Eén vrouw meende zelfs dat ze flauw deed: "Ik wil je niet beledigen, maar je bent te ziek om te zitten en boeken te signeren? Zes dagen nadat ik een keizersnede had ondergaan was ik alweer aan de slag."

Dunham reageerde vervolgens via Instagram op het tumult en pakte daarbij niet de criticasters aan, maarwel het systeem en de ingesteldheid bij veel mensen. "Dit was een respons die ik kreeg omdat ik een bezoek aan een boekenwinkel had afgezegd omdat ik ziek was. Eerst moest ik er hartelijk om lachen, maar dan dacht ik er dieper over na en besefte ik hoe donker het is dat onze cultuur dit soort snelle genezing aanprijst. Het zijn enkel manieren om te voorkomen dat vrouwen boos zouden worden omdat ze geen deftig moederschapsverlof krijgen of geen toegang hebben tot medische middelen of gezinshulp. Er zit dan wel niet meteen verandering aan te komen wat beleid betreft, maar we kunnen wel de manier waarop we over deze zaken praten veranderen en geboorte (en vaderschap en ziekte!) behandelen als de ernstige en persoonlijke reis die ze zijn", klinkt het verontwaardigd.

;

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer