REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Rechtbank beslist: Caster Semenya mag titel niet verdedigen op WK atletiek

AtletiekGeen Caster Semenya op het WK atletiek in Doha. Het Zwitserse hooggerechtshof heeft vandaag geoordeeld dat de testosteronregelgeving van de IAAF - die tijdelijk was opgeschort - toch mag worden ingevoerd. Dat betekent dat Semenya als hyperandrogene atlete opnieuw medicatie moet nemen om haar testosteronspiegel te drukken. Zoniet mag ze niet deelnemen aan het WK.

8 reacties

  • Walter De Vuyst

    5 jaar geleden
    De omgekeerde wereld , Semenya heeft overschot van gelijk dat ze geen medicatie wil nemen tegen haar te hoge testosteronspiegel . Ondanks dat ze de concurrentie aan flarden loopt is hier niets mis mee , want zuiver op de graat . Dit in tegenstelling met spuitende dikbillen en hormonen slikkende spierbundels die men in sommige sportcentra aantreft .
  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Volledige juiste uitspraak ... De wereld is zot geworden ...! Het blijft een man kwa kracht en spieren ...dus niet eerlijk tegen vrouwen (echte) ...
  • Marcel Caers

    5 jaar geleden
    En wat met de sporters met hun ke tonen en supplementen
  • lodewijk maesen

    5 jaar geleden
    blijven vechten voor rechten vrouwelijke atleten?? al die vrouwelijke atleten zijn juist blij nu dat ze ook eens kans maken wicht...steek het anders op racisme..
  • GILLIS VAN LAETHEM

    5 jaar geleden
    de andere atletes haar laten vertrekken , tien seconden wachten en dan vertrekken en opgelost , gun haar pleziertje in mineur .