© EPA-EFE

Antwerp treft Tsjechische vicekampioen in derde voorronde Europa League

Royal Antwerp FC kent nu ook definitief zijn tegenstander in de derde voorronde van de Europa League. De Great Old neemt het in een dubbele confrontatie op tegen de Tsjechische vicekampioen Viktoria Plzen.

Diederik Geypen

Dinsdagavond stonden Olympiacos en Viktoria Plzen in Piraeus tegenover elkaar, met als inzet een ticket voor de derde voorronde van de Champions League. Na de 0-0 uit de heenmatch haalde de Griekse grootmacht fors uit in de return. Via Guilherme, Guerrero, een owngoal van Rezník en Rúben Semedo liep de score na rust fors op tot 4-0. Dat zag ook Antwerp-coach Bölöni die de partij live bijwoonde.

Olympiacos maakt zo nog steeds kans op de poulefase van de Champions League. Voor Viktoria Plzen is er het vangnet van de Europa League. Daarin wacht een dubbel duel met Antwerp. De heenmatch in het Koning Boudewijnstadion vindt plaats op donderdag 8 augustus, aftrap om 19.30u. De terugwedstrijd in de Doosan Aréna volgt een week later. Indien RAFC de derde voorronde overleeft, stoot het door naar de vierde en tevens laatste voorronde (play-offs). De loting hiervoor vindt al plaats op maandag 5 augustus.