Overheid verkoopt handtassen: koopjes van Chanel en Delvaux

© *

Sta je vaak voor de etalage te kijken naar de luxueuze handtassen van Delvaux maar durf je de winkel niet binnengaan uit schrik voor de prijs? Of droom je misschien al jaren van een zonnebril van Chanel? Dan is nu de kans gekomen om actie te ondernemen. Rep je op 3 december naar de winkel van de FOD Financiën om het koopje van je leven te doen, want die dag organiseert de overheid een uitzonderlijke openbare verkoop van 250 handtassen, sjaals, jassen, mantels en kleine huishoudtoestellen van merken als Louis Vuitton, Smeg en Moncler.

gn

Het gaat om 250 voorwerpen die in beslag genomen werden of verbeurd verklaard door het gerecht na een misdrijf of een faillissement. Het gaat om een openbare verkoop: dit betekent dat het lot voor de hoogste bieder is. De opbrengst verdwijnt in de staatskas.

“De originele verpakking is weg, maar alle voorwerpen zijn gegarandeerd gloednieuw en uiteraard authentiek. Er zullen zeker koopjes te doen zijn”, belooft Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën.

De openbare verkoop heeft plaats op 3 december om 10.30 uur en om 13 uur in de Tweedekkerstraat 126 in Brussel (Haren) in de Fin Shop. Die overheidswinkel is het vaste verkoopcentrum voor roerende goederen van de FOD Financiën. Per jaar brengen de verkopen gemiddeld 2,5 miljoen euro op.

Financiën organiseert enkele keren per jaar een openbare verkoop van in beslag genomen spullen. “Daar komt behoorlijk wat volk op af”, zegt Adyns. “Zeker als we wagens van topmerken verkopen. Maar het is de eerste keer dat we handtassen, brillen en kleding van die superieure kwaliteit kunnen aanbieden.”

Volgens Adyns werden dit jaar al voor 3 miljoen euro aan in beslag genomen goederen verkocht. Het betreft hier openbare verkopen, online verkopen en zaken die in de Finshop zijn verkocht.

Geïnteresseerden kunnen op 2 december, de dag voor de verkoop, de goederen bezichtigen van 14 tot 16.30 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer