Frieda Van Wijck
Volledig scherm
PREMIUM
Frieda Van Wijck © Dieter Bacquaert

Frieda Van Wijck is geen voorstander van het legaliseren van cannabis: “Compleet in paniek belde ik de 100. Echt waar: voor mij nooit meer spacecake”

Showbizz“69, een mooi getal”, zegt Frieda Van Wijck in Dag Allemaal over haar leeftijd. “Maar de zeventig lonkt, en de tijd gaat nu bangelijk snel vooruit.” En ze heeft naar eigen zeggen nog wel één en ander in te halen, na een pittige (tv-)carrière met ‘plichtsbewust’ als sleutelwoord. “Sommige collega’s die veel minder energie in hun programma’s staken, kwamen er ook. ‘Ik ben een zottin’ dacht ik soms.”

22 reacties

  • Bart Verlooy

    5 jaar geleden
    Omdat zij 1 slechte ervaring heeft gehad, moet het voor iedereen maar illegaal zijn: hoe dom. Hoeveel mensen hebben een slecht ervaring gehad met alcohol. Moet iedereen zijn glaasje laten omdat een buurman graag zijn vrouw afklopt als hij zat is? Of omdat op de wijk iemand dronken een kind heeft doodgereden. Een collega is gestorven door gezondheidscomplicaties ivm alcohol (suikerziekte bijvoorbeeld). Domme meningen van bekende Vlamingen verpesten een eerlijke discussie over legalisering.
  • Thomas Anderson

    5 jaar geleden
    Het is niet omdat je cake krijgt dat deze de eerste keer in zijn geheel moet veroberen als je de eerste keer space cake eet minder dan helft en zeker 4 uur wachten!
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Heb ooit twee drugs genomen : de sigaret 30 jaar en de alcohol(sigaret vanaf 13e en de alcohol sedert mijn 15 jaar ) - nooit zou ik nog beginnen roken en zeker geen cannabis- mijn drankprobleem is fel afgezwakt , nu mijn vriend drinkenboer is verhuisd - maar voel mij er niet beter door - reed beter met drank op maar dat kost tegenwoordig fortuin als je gesnapt wordt - mee de reden dat ik de tapkraan alleen in mijn verbeelding meermaals zie -schol Frieda .
  • Liesbeth Tippels

    5 jaar geleden
    Cannabis heeft al veel mensen hun levenskwaliteit verbeterd, waardoor hun gezinnen terug een normaal leven kunnen leiden.
  • Staf Coppens

    5 jaar geleden
    Is ook een verschil tussen spacecake en een simpele joint