Bernie Sanders en Elizabeth Warren.
Volledig scherm
Bernie Sanders en Elizabeth Warren. © REUTERS

Democratische presidentskandidaten botsen over klimaat en gezondheidszorg

Tijdens een eerste televisiedebat van CNN in Detroit zijn tien Democratische kandidaten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen met elkaar in debat gegaan. Ze botsten over de vraag hoe ver de partij mag gaan in progressieve maatregelen om de klimaatverandering aan te pakken. Ook gezondheidszorg en migratie kwamen uitgebreid aan bod. Minder bekende kandidaten maakten van de gelegenheid gebruik om de progressieve Bernie Sanders en Elizabeth Warren aan te vallen.

9 reacties

  • Brecht Vereecke

    5 jaar geleden
    @Pieter: Tulsi komt vanavond nog aan bod in het 2e deel van de debatten met onder meer Biden en Kamala Harrris. Maar ze is idd in mijn ogen de enigste die Trump aankan. Een toonbeeld van redelijkheid tussen de overdreven politiek correctheid (en hypocrisie) van de democraten en de waanzin van Trump. Ik denk dat het niet helpt dat ze zich zo fel kant tegen de oorlogsindustrie, maar toch denk ik dat ze veel gematigde kiezers (democraten en republikeinen) aanspreekt.
  • Pieter arons

    5 jaar geleden
    En de beste democraat Tulsi Gabbard zien we niet op het podium !!! Als zij kandidaat was dan zou trump zeker verliezen. Een intilligente vrouw die tegen nutteloze oorlogen is.
  • Ignace Debonne

    5 jaar geleden
    Trump wint met zijn handen op de rug. In de VS de klimaatkaart trekken is zelfmoord. Het is al niet mogelijk hun wapens (ook van de democraten) in te perken. Wat denk je dat het centrum zal stemmen als de democraten nu ook meegaan in de klimaathysterie en de petrochemie, de steenkoolindustie naar de knoppen gaan en de Amerikanen hun auto dreigen te verliezen. Juist : stem dan Trump.
  • Ed Buun

    5 jaar geleden
    De democraten zijn veel te extremistisch geworden in hun links beleid. En dat wordt nu duidelijk bij steeds meer mensen. Ze blazen veel lucht maar doen totaal niets voor hun bevolking. Trump blaast en doet wat hij zegt, hij geeft zelfs zijn eigen kapitaal op om Amerika te helpen. Hij is de man die de verandering brengt, de kracht en de stem van de vrijheid. Trump 2020!
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    met dit soort poco groene lulkoek van de democraten, is de herverkiezing van trump een zekerheid.