Amerikaans minister van Financiën Steve Mnuchin en handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer met Chinese vicepremier Liu He tijdens de top.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Financiën Steve Mnuchin en handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer met Chinese vicepremier Liu He tijdens de top. © REUTERS

Handelsgesprekken tussen VS en China abrupt beëindigd

De handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in Shanghai zijn abrupt beëindigd. Dat bericht het financiële persagentschap Bloomberg.

9 reacties

  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Laten we wel wezen : wie is dit spelletje begonnen : Trump, wie slaagt er in als ze bijna een deal hebben nieuwe taksen op te leggen : Trump, wie slaagt er niet in normaal en beschaafd te onderhandelen : Trump ... Wie voegt er elke minuut +4000$ staatsschuld toe : Trump ... Als de chinezen echt zo vuil zouden spelen zat Amerika al lang op de knieën want meer als 30% van de staatsobligaties van de USA zitten in Chinese handen ....
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    China het grootste gevaar ??? Mijn plomp breekt hier wel wantchina is de laatste decenia nog nooit een oorlog begonnen, het enige land dat de laatste decenia oorlogen is begonnen of onderhouden heeft : de USA , zie Irak, Afganistan, Jemen, Syrïe, ...
  • Paul De Bruyne

    5 jaar geleden
    China wil alles veroveren en doet dit zeer subtiel. Zowel Europa en Amerika moeten samenwerken om China in te tomen want het staatsmodel is geen vrije markteconomie. Veel te veel Westerse know how is reeds in handen van China en daardoor is China kunnen uitgroeien tot een economische wereldmacht. Dan nog niet te spreken over politieke drang om zowel Hongkong als Taiwan in te lijven. China is het grootste gevaar in alle opzichten.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    China zal nog niet zo vlug toegeven want zijn gans sociaal economisch, industrieel en financieel beleid is gebaseerd op bedrog tegenover iedereen waar ze mee handel drijven. Hun devies is, wij zijn het grootste land in de wereld en kunnen ons alles permitteren. Ook het klimaat probleem is niet echt een probleem want de aarde is groot genoeg voor 1,5 miljard Chinezen. In dat laatste zit wel wat waarheid.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    China is geen land dat zich laat intimideren en chanteren, daar staan ze wereldwijd te sterk voor. Experten voorspellen dat tegen 2040 China de grootste economische macht ter wereld zal zijn. Trump zijn dreigementen zijn natuurlijk vervelend maar niet onoverkomelijk en uiteindelijk gaan ze toch aan het langste eindje trekken en Trump kan aan zijn eigen kort eindje trekken.