(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © iStock

Vlaamse scoutsleider gewond in ziekenhuis na vechtpartij op kampplaats in Durbuy

Een Vlaamse scoutsleider is afgelopen nacht gewond geraakt bij een vechtpartij op een kampterrein in Durbuy. Dat bevestigt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen aan onze redactie.

32 reacties

  • frank imhof

    5 jaar geleden
    Hebben de leiders geen voorbeeldfunctie? Goed bezig
  • Bart Verlooy

    5 jaar geleden
    Voor diegenen die denken dat dit een probleem is van een generatie of van scouts: Er is vandaag ook een artikel verschenen over Belgen die vechten op een Duitse autostrade. Als wij een samenleving creëren van onverdraagzaamheid waarbij het eigen grote gelijk altijd centraal en redelijkheid, compromis en overleg opzij schuiven om te kiezen voor conflict, agressie en polarisatie, geven wij een mooi voorbeeld voor deze jongeren. Chill, relax and be cool.
  • Lode vleminckx

    5 jaar geleden
    En maar fulmineren over enkele scouts die in de USA met een wapen leerden omgaan Terwijl de scoutsbeweging militair gestoeld is door hun stichter Baden Powel Trouwens schieten is een Olympische dicipline
  • Els P

    5 jaar geleden
    cyril lirain: als je zelf kiest om naar het leger te gaan en de natie te dienen: respect, als ze u verplichten om daar 10 maand rond te lopen dan is dat de domste omgeving vol met haantjes de voorste.
  • jarek czerwice

    5 jaar geleden
    Vreemd is dat er in de Franstalige pers niet over een andere vereniging gesproken wordt maar dat het een ruzie was tussen 2 leden van dezelfde scouts beweging. Vandaar dat er waarschijnlijk geen duidelijke informatie over de 2de vereniging is.